Milieubewust

Het product

Een aantal jaar geleden kwam ik in aanraking met een buitenlak op basis van lijnolie. Dit product, ondanks dat het verre van perfect was, wekte mijn interesse om voortaan milieuvriendelijkere alternatieven te gebruiken van de materialen waar wij dagelijks mee in contact komen.

In die tijd waren er weinig fabrikanten die zich bezig hielden met eco producten. Ook was er nauwelijks vraag naar.

Ik ben dan ook erg blij dat het milieu aspect bij steeds meer klanten mee gaat spelen in de keuze. Daarnaast heb ik een leverancier gevonden die in de behoefte voorziet van zowel  milieuvriendelijker werken als innovatief in applicatie methode.


Verpakking

Hoewel steeds meer fabrikanten gelukkig kiezen voor emmers van gerecycled plastic, geef ik de voorkeur aan stalen emmers. Deze zijn makkelijker te scheiden in het afvalverwerkingsproces en ik ben er van overtuigd dat we minder plastic moeten gebruiken in ons dagelijks doen en laten om de wereld leefbaar te houden voor de volgende generaties.

Productieproces

Natuurlijk is een stalen emmer en een product zonder schadelijke stoffen maar half zo effectief als er tijdens het productieproces geen aandacht wordt besteed aan uitstoot en verontreiniging. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden bij het selecteren van fabrikanten.

Meer weten?

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.